Alt hvad du behøver at vide om gaming konsoller

  • Date posted3 weeks ago
  • AfAf Virginia

Hvad er en gaming konsol? Grundlæggende er en videospilkonsol en enhed, der tilsluttes dit tv og lader dig spille spil med en controller. Men konceptet har udviklet sig meget i det sidste årti. Konsoller tilbyder nu andre underholdningsmuligheder såsom streaming af lyd og video. De er også blevet mere sociale, så du kan spille online med dine venner og optage og dele spiloptagelser.

Hvilke konsoller er tilgængelige? De nyeste konsoller på markedet er Microsoft Xbox Series X og Series S (tænk på dem som søskende; vi vil forklare mere nedenfor), Sony PlayStation 5 og Nintendo Switch. Xbox One og PS4 fra 2013 er stadig tilgængelige i butikkerne (omend i begrænsede mængder), men anses ikke længere for at være aktuelle.

Hvem køber du gaming konsollen til?

Selvom mange spil er tilgængelige i netbutikker til flere platforme, er en gaming konsol i høj grad defineret af dens eksklusive spil. For eksempel, hvis du vil spille "Mario", har du brug for en Nintendo-konsol, og hvis du vil spille "Halo", har du brug for en Microsoft-konsol (eller en spillekonsol-pc). Nogle konsoller tilbyder også mere robuste A/V-muligheder end andre. Så husk det, hvis film og tv er vigtige for den person, du handler efter.

Konsoler alene er ikke meget værd; du bliver nødt til at bruge flere penge for at få mest muligt ud af dem. Først skal du selvfølgelig købe spil, som er blevet stadig dyrere med de nyeste konsoller.

Microsoft Xbox Series X gaming konsol

Udkom i efteråret 2020, Xbox Series X er efterfølgeren til 2013 Xbox One. I kassen finder du selve konsollen, et HDMI-kabel og en trådløs controller. Microsoft laver også en speciel AV-fjernbetjening, der føles mere naturlig, når man ser film og tv-serier.

Xbox Series X er en kraftfuld konsol, der spiller spil i op til 4K-opløsning og en opdateringshastighed på op til 120 billeder i sekundet. Det betyder, at gameplayet vil fremstå dobbelt så flydende og glat som spil, der kører med den tidligere standard på 60 billeder i sekundet. Den understøtter også HDR-teknologi (High Dynamic Range) til både spil og film, hvilket giver mere detaljerede billeder.

Series X understøtter også en række underholdningsmuligheder. Det integrerede diskdrev kan afspille 4K Ultra HD Blu-ray-diske og har et solidt udvalg af streaming-underholdningsapps, såsom Disney+, Netflix og Spotify.

For at få mest muligt ud af Xbox One X kan du parre den med en abonnementstjeneste kaldet Xbox GamePass. Denne service giver dig adgang til et Netflix-lignende bibliotek af populære spil, som du kan spille, så længe dit abonnement er aktivt. For yderligere $5 om måneden kan du også spille GamePass-spil på din pc og mobilenhed.

Xbox Series X er også kompatibel med en lang række ældre spil udviklet til Xbox One, Xbox 360 og de originale Xbox-spilkonsoller, ofte med forbedringer som højere opløsninger og hurtigere indlæsningstider. Microsofts websted har flere oplysninger om, hvilke spil der er kompatible, og hvilke forbedringer der er tilgængelige.

Microsoft Xbox Series S gaming konsol

Xbox Series S, blev lanceret i efteråret 2020 sammen med Series X og er rettet mod forbrugere, der ønsker adgang til hele Xbox-spilbiblioteket og multimedieindhold til en lavere pris. Hvad giver du afkald på til gengæld for den pris? Series S har ikke et indbygget Blu-ray-drev, hvilket betyder, at du ikke kan spille spil eller film på disk. I stedet skal du downloade spil fra konsollens App Store. Spillene kan være flere gigabyte store, så du skal bruge en hurtig bredbåndsforbindelse.

Series S er også lidt mindre kraftfuld end Series X og er optimeret til 1080p-spil, ikke 4K-spil. Af denne grund er den bedst egnet til et ældre, ikke-4K-kompatibelt tv.

Sony PlayStation 5 gaming konsol

PlayStation 5, der udkom i efteråret 2020, er Sonys seneste generation af konsoller. Den fås i to forskellige modeller: standardmodellen, som inkluderer et indbygget 4K Blu-ray-drev, og en Digital Edition, som ikke har noget drev. Spil til Digital Edition kan købes gennem Sonys App Store. Disse to udgaver er ellers identiske og adskiller sig ikke i kraft eller ydeevne ance.

Med i kassen er selve konsollen, et HDMI-kabel og en trådløs controller kaldet DualSense. De trådløse controllere fås separat i en række forskellige farver. En fjernbetjening, som du kan bruge, når du ser film og tv-serier, er også tilgængelig.

PS5 kan spille spil med op til 4K-opløsning med 120 billeder i sekundet og understøtter HDR til spil og film. Det kan også spille de fleste PS4-spil, i nogle tilfælde med forbedringer som højere opløsninger, jævnere billedhastigheder og hurtigere indlæsningstider.

Ligesom Xbox har PS5 et solidt bibliotek af underholdningsapps, du kan downloade, inklusiv de sædvanlige favoritter som HBO Max, Netflix og Spotify.

PlayStation Plus er navnet på Sonys onlinetjeneste, der låser op for online multiplayer-spil. Det koster $60 for et 12-måneders abonnement, som også inkluderer adgang til en håndfuld gratis spil om måneden, som du kan beholde, så længe du bevarer abonnementet. Virksomheden tilbyder i øjeblikket ikke en GamePass-lignende (eller Netflix-lignende) tjeneste, der lader dig downloade spil for et månedligt gebyr.

Nintendo Switch gaming konsol

Nintendo Switch blev udgivet i foråret 2017. To modeller af konsollen er i øjeblikket tilgængelige, med en tredje planlagt til udgivelse i oktober.

Switchen er standardversionen af ​​konsollen og kan bruges bærbart og tilsluttes et HDTV. Den har en 6,2 tommer LCD-skærm. Et HDMI-kabel og en dockingstation, der begge bruges til at forbinde til dit TV, er inkluderet.

Switch Lite kan kun bruges alene; den kan ikke tilsluttes et HDTV. Den fås i en række forskellige farver og har en 5,5-tommer LCD-skærm.

I oktober er Switch OLED-modellen planlagt til at lancere og vil fungere på samme måde som standardversionen, bortset fra at den vil have en højere kvalitet OLED-skærm. Som vi ved fra tv'er, producerer OLED-skærme dybere sorte farver og har et højere kontrastforhold end LCD-skærme. Ydeevnemæssigt er der ingen forskel på standardmodellen og OLED-modellen.

Switchen har to typer controllere: Joy-Cons og Pro Controller.

Joy-Cons forbindes til højre og venstre side af selve switchen i bærbar tilstand og kan holdes i hånden, mens switchen er tilsluttet et tv. Et enkelt par Joy-Cons er inkluderet med switchen.

Pro Controller er en mere traditionel trådløs controller, der ligner controllerne på Xbox og PS5. Den er også større end Joy-Cons, hvilket gør den mere behagelig at bruge for spillere med større hænder.

Switchen er måske bedst tænkt som en spillekonsol med adgang til et meget mindre bibliotek af streaming-apps end Xbox eller PS5. Der er ingen apps til populære tjenester som Netflix, Disney+ eller HBO Max, men der er apps til YouTube og Hulu.

Nintendo tilbyder også en online-tjeneste kaldet Nintendo Switch Online, der låser multiplayer-spil op og giver adgang til et bibliotek med ældre spil fra konsoller som NES og Super NES for $5 pr. måned.

Fjernspils gaming konsol

Remote Play betyder, at du kan spille spil installeret på din konsol på en mobilenhed, såsom en smartphone eller tablet, i stedet for på dit tv. Dette kan være praktisk, hvis nogen gør krav på tv'et, og du stadig vil spille, eller hvis du bare vil sidde et andet sted end din sofa. Remote Play bruger dit WiFi-hjemmenetværk.

Både Xbox Series X/S og PS5 understøtter Remote Play via en app på din mobilenhed. Du forbinder derefter den trådløse controller til den mobile enhed for at styre spillet.

Da Switch er et bærbart system, kan det afspilles "fjern" uden yderligere software.

Gaming mus

Uanset hvilket spil du spiller, har du brug for en god gaming mus. Dette tilbehør fra pc vil helt sikkert forbedre din spilydelse eksponentielt. En trådløs gamingmus byder på mange flere funktioner end en almindelig mus. Ting som vibrationer, hurtige klik eller tilpasning er det, der giver dig fordelen i konkurrencedygtige onlinespil.

En mus af høj kvalitet bør ikke være uden en fantastisk musemåtte. En stor musemåtte sikrer jævne musebevægelser og giver meget plads til bestemte handlinger.

Gaming keyboard

Et andet must have til dit gaming setup er et tastatur af høj kvalitet. Både gaming-musen og gaming keyboard er i samme prisklasse, hvilket er en god investering.

Tastaturer af høj kvalitet har mange spilforbedrende elementer. Udover den seje belysning bag tasterne giver de hurtigere tastetryk, mere personlig tilpasning og forbedret holdbarhed.

Hvis du bruger lange timer på din pc i løbet af dagen, er det bedst også at inkludere en ergonomisk tilføjelse, såsom en håndledsstøtte, for at hjælpe dig med at undgå skader eller træthed.

Gaming Headset

Dette tilbehør er absolut den bedste måde at forbedre dine spillefærdigheder på. Når du for eksempel spiller Battle Royale-spil, skal du være opmærksom på dine omgivelser. Det er her et gaming-headset er praktisk.

Du kan høre dine fjender fra enhver retning, de kommer fra. Desuden er de fleste gaming headset udstyret med en mikrofon, så du kan kommunikere med dine holdkammerater i multiplayer-spil.

Sørg for at købe et gaming headset, der er behageligt, for at spille i timevis kan give ubehag i dine ører.

To gaming skærme

Konkurrencedygtig gaming kræver en masse multitasking, så to skærme er en vigtig opsætning til gaming. Det giver dig også mulighed for at forbedre din FOV (Field of View) og giver dig en bredere betragtningsvinkel.

Der er også buede gaming skærme med dobbelt størrelse, men de fleste af dem er ikke kompatible med alle spil, så de andre dele af skærmen er ubrugelige.

Det er bedst at sætte en dobbeltskærm op på et gaming bord og bruge to skærme. De er den perfekte kombination af størrelse og opdateringshastighed, der gør hele forskellen, når du spiller!

Gaming stol

Hvis du bruger mange timer på at spille videospil, har du helt sikkert brug for en behagelig gaming stol. Dette er en af ​​de bedste investeringer for dig, fordi at spille i en ubehagelig position hver dag kan alvorligt påvirke dit helbred.

Gaming stole fremmer en bedre kropsholdning, forbedrer blodcirkulationen i alle dele af din krop og forebygger nakkeproblemer. Prøv at købe en spillestol med ergonomiske funktioner, for dit helbred er det vigtigste at overveje.

Denne Courgar Armor Pro gaming stol er en fantastisk stol, der giver dig mulighed for at have lange gaming sessioner i perfekt komfort. Prisen er virkelig overkommelig i betragtning af de funktioner, den tilbyder.

Gaming briller

Nogle mennesker ved ikke, at computerskærme udsender blåt lys, hvilket forårsager anstrengte øjne. Det er derfor, dine øjne føles trætte og vandige efter en lang spilsession. Dette kan føre til mere alvorlige helbredsproblemer og forårsage synsproblemer.

Den bedste måde at blokere det blå lys, der skader dine øjne, er at bære spillebriller. Nogle mennesker vælger et blåt lys filter på deres computer, men denne funktion kommer på bekostning af grafik. Gaming-briller forbedrer den overordnede spiloplevelse, mens de beskytter dine øjne.

Gaming mikrofon

Ingen spilopsætning er virkelig 100 % komplet uden en dedikeret mikrofon. Især hvis du er en streamer.

Hvis du planlægger at streame, er det nu, du skal købe en anstændig mikrofon. Du bør kigge efter en mikrofon, der markedsføres specifikt til streaming. Der er nogle fantastiske tilbud derude lige nu.

Den bedste type mikrofon til streaming er en kondensatormikrofon. En kondensatormikrofon som FIFINE K669B ville være ideel.

PC rengøringsmidler

Hold din gaming pc ren. Det vil køre køligere og holde længere! Det er super nemt at holde en pc ren. Du behøver ikke engang at røre ved det, medmindre du har fingeraftryk eller pletter på kabinettet. Den bedste måde at rense støv af din pc på er at bruge en trykluftbeholder.

Mere Netbutikker