Hvilken gaming mus har jeg brug for?

  • Date posted3 weeks ago
  • AfAf Virginia

I modsætning til hvad nogle siger, er en gaming mus dog ikke et krav for et fantastisk gaming setup. Så hvad er forskellen mellem en gaming mus og en almindelig mus, og er gaming-mus virkelig det værd?

En gaming mus kan stort set alt, hvad en almindelig mus kan. Nøglepunktet er, hvad den kan ud over det. Det handler om funktionalitet, bedre ydeevne til spil og dets udseende.

Gaming mus vs. normal mus

Den største forskel på en gaming mus og en almindelig mus er dens DPI-værdi (dots per inch), som angiver, hvor følsom musen er. Mens en normal mus måske har 1000 dpi, kan en gaming mus have 4000 dpi eller endnu mere. Derudover har en gaming mus specialplacerede knapper, der gør gaming nemmere.

Beslutningen om, hvorvidt en gaming mus er det værd, afhænger af, hvor meget du værdsætter visse funktioner. Selvom reklamekopien til en gaming mus får en høj DPI-værdi til at virke essentiel for at score et hit i et first-person shooter, vil dine resultater og behov være anderledes.

Når du først ved, hvad en gaming mus kan gøre bedre, og hvilken forskel den vil gøre for dig, burde det være klart, om det er det værd.

Hvad kan en gaming mus gøre anderledes?

En gaming mus kan overfladisk være identisk med din standard mus. Men i nogle tilfælde ser den ganske anderledes ud end en professionel kontormus.

De største forskelle mellem en gamingmus og en standard mus er ofte i dens ydeevne og nogle mindre forskelle i hvordan den fungerer. Disse forskelle kan være lidt tekniske, men de påvirker ydeevnen, når du spiller.

Hvis du leder efter en mus, så tjek denne liste over de bedste trådløse mus. Dette er de vigtigste forskelle mellem en gaming-mus og en almindelig pc-mus.

DPI

DPI-værdien af ​​din mus står for dots per inch. Prikker er antallet af 'punkter', mellem hvilke din mus kan registrere bevægelse på en enkelt tomme. Hvis din mus har en DPI-værdi på 2000, vil den registrere bevægelse mellem 2000 forskellige prikker på en enkelt tomme. For gaming betyder det, at endnu mindre bevægelser vil blive registreret.

Dette gør dine bevægelser meget mere lydhøre og øger din følsomhed. Denne ekstra nøjagtighed er måske ikke nødvendig, når du udfylder et regneark, men i spil kan det gøre en stor forskel.

Nøgler

De fleste gaming mus kommer med et par ekstra knapper. Disse ekstra knapper kan tildeles, så du kan foretage flere input uden at bevæge dine hænder. Når du spiller, hjælper dette dig med at holde dine hænder i hvileposition oftere, så du sjældent skal række ud efter andre knapper.

Din gaming mus kan have mange forskellige hjælpeknapper, hvor nogle modeller har 10 eller flere. De kan normalt også tilpasses, så du kan bruge dem til enhver handling, du ønsker. Dette er absolut en af ​​de vigtigste fordele i forhold til en simpel computermus.

Afstemningsfrekvensen på gaming mus

Afstemningsfrekvensen er meget vigtig for, hvor følsom din gaming mus er. Den angiver, hvor ofte den rapporterer sin position eller bevægelse til din pc. Selv med en høj DPI betyder en lav polling rate, at din mus ikke er i stand til at rapportere disse subtile positionsændringer til din pc.

En højere afstemningshastighed sikrer, at din mus rapporterer sine bevægelser oftere, hvilket giver dig mulighed for at være mere lydhør over for kontrollerne.

Æstetik af gaming mus

Mange gaming mus ser ganske anderledes ud end din standard mus. Dette er ikke en kritisk komponent i en gaming mus, men hvis du bygger en gaming system-pc med matchende LCD-skærme på tastaturet og andre komponenter, er en gaming-mus der matcher den æstetik et stort plus.

Tilpasning af gaming mus

En god gaming mus bør give dig de værktøjer, du skal bruge til at tilpasse den måde, du spiller på. De ekstra knapper på en gaming mus åbner virkelig nye muligheder for dine tastaturgenveje.

Disse muligheder er vigtige, hvis du vil spille bedre. Softwaren, der håndterer dette, varierer afhængigt af producenten. Nogle tillader forskellige tastekombinationer afhængigt af hvilken opgave du udfører, mens andre har et sæt tastekombinationer, der gælder for hvert program på din pc.

Mange derude kigger rundt i forskellige netbutikker efter gaming mus, gaming headsets, gaming borde osv. Husk altid at læse anmeldelser, inden du fortager et køb. Husk også at læse mere på LuminaBlog.dk.

Mere Netbutikker