Hvilket kamera du skal vælge

  • Date posted3 weeks ago
  • AfAf Frida

Det kan være svært at vælge den rigtige type kamera. Med så mange udbudte formater, der spænder over en så bred vifte af budgetter og funktioner, er det nemt at blive overvældet af valg. For at hjælpe dig med at indsnævre mulighederne har vi delt vores bedste tips til at vælge den rigtige type kamera til dine behov.

Fordi vi regelmæssigt gennemgår og rangerer de seneste udgivelser på tværs af alle kamerakategorier, er vi meget fortrolige med, hvad hver type kamera kan tilbyde for forskellige fotografer. Som fotografentusiaster selv ved vi også, hvad de vigtigste overvejelser er, når vi skal beslutte, hvilket format der er det rigtige for dig, herunder budgetbegrænsninger og objektivtilgængelighed.

Højdepunkterne og begrænsningerne for hver type kamera

I den følgende trin-for-trin guide vil vi skitsere højdepunkterne og begrænsningerne for hver type kamera for at give dig det fulde billede i et par korte afsnit. Vi vil også anbefale vores foretrukne kameramodel i den genre. Så når du er landet på den rigtige type kamera, har du en genvej til den øverste mulighed.

Vi starter med det grundlæggende og arbejder op gennem mere avancerede kameraer, og slutter med udstyr, der er egnet til professionelle. Så uanset om du spekulerer på, hvilket format der passer bedst til din fotograferingsstil, eller prøver at vælge mellem to specifikke kamerakategorier, bør denne guide hjælpe dig med at træffe det rigtige valg.

Det er ingen hemmelighed, at smartphonefotografering er kommet med stormskridt i det sidste årti. De bedste smartphones i 2022 kan tage billeder såvel som enhver almindelig peg-og-skyd, plus deres tilslutning betyder, at det er nemt at dele dine snaps direkte til sociale medier.

De bedste mobile muligheder leveres nu med flere objektiver, der passer til alle slags optagescenarier. iPhone 13 Pro har for eksempel tre linser, der hver især er dedikeret til en anden scene: Udover hovedsensoren er der et ultravid-objektiv og et teleobjektiv. Det betyder, at du får en masse alsidighed fra en enhed, der stadig nemt kan glide ned i lommen.

Smartphone kamera

Hvad mere er, de bedste smartphones i dag implementerer AI-smarts for at hjælpe med at forbedre dine billeder automatisk, hvad enten det er portrættilstande til at optage skarpe profiler eller natindstillinger, der giver dig mulighed for at tage skarpe, lyse billeder efter mørkets frembrud. Visse flagskibssmartphones tilbyder også en vis grad af manuel kontrol, såsom Samsungs Pro Mode.

Smartphones gør det også utrolig nemt at redigere og dele billeder takket være deres omfattende tilslutningsmuligheder og app-support. Med højere opløsninger end nogensinde før (Samsung Galaxy S21 Ultra har for eksempel en 108 MP hovedsensor) bør du ikke komme til kort, når du tager billeder til sociale medier.

Så smartphone-kameraer er mere kapable end nogensinde. Men der er stadig et par kompromiser at overveje. Smartphone-sensorer er mindre end hvad du finder på premium kompakt kameraer (og større formater), hvilket kan begrænse ydeevne med lavt lysstøj og ultimativ billedkvalitet.

Og mens nogle få flagskibssmartphones nu tilbyder optisk zoom (Samsung Galaxy S21 Ultra har 10x zoom på et af dets objektiver), er udvalget af mere overkommelige smartphones temmelig begrænset sammenlignet med den slags fleksibilitet, der tilbydes af rejsekompakte og dedikerede teleobjektiver til DSLR og spejlløse modeller.

Hvis du primært søger at skyde billeder til sociale medier, giver det sandsynligvis mening at holde fast i din smartphone eller opgradere til en med et bedre udvalg (i stedet for at købe et dedikeret kamera). Du vil højst sandsynligt stole på din smartphone til at fange livet, mens det sker, fordi det er det værktøj, du næsten altid vil have med dig.

Fordele: Det er kameraet, du altid har ved hånden, resultaterne kan matche dem fra et almindeligt peg-og-skyd kompakt kamera, du kan dele øjeblikkeligt til Facebook, Twitter og Instagram, du kan få apps med fantastiske effekter og yderligere værktøjer, og de kan være let at bruge.

Ulemper: I mange tilfælde får du et objektiv med fast brændvidde (selvom flagskibsmodeller nu ofte har mere end én linse), er smartphones ikke så nemme at holde; begrænset kontrol over optageindstillinger.

5 vigtigste faktorer, når du vælger et nyt kamera

1. Billedkvalitet, der er bedre end din kameratelefon

Ved at læse kameraanmeldelser bør du være i stand til at træffe denne beslutning. Det nytter ikke at bære rundt på et kamera, hvis det ikke tager et pænere billede end din telefon, eller i det mindste tilbyder funktioner, som din telefon ikke gør.

2. Ergonomi, der passer til dine hænder

Hvis du ikke er i stand til at gå til din lokale kamerabutik for rent faktisk at holde kameraet, skal du bare træffe en kvalificeret beslutning baseret på de anmeldelser, du læser. Er den stor nok? Har den et udtalt greb? Ser de væsentlige knapper langt nok ud?

3. Størrelse, der passer til dine vaner

Dette er vigtigt. Er du en forælder, der altid har et barn på slæb? Hvis ja, skal dit kamera sandsynligvis være let og/eller kompakt. Har du normalt en taske med dig? Du kunne slippe afsted med noget større. Rejser du meget? osv osv

4. Tilgængelighed af linser, der passer til dit budget og fremtidige behov

Hvis du vælger et kompaktkamera med en fast linse, er der ingen grund til at overveje dette. Hvis du vælger et kamera med udskiftelige objektiver, så tag et kig på de andre objektiver, der tilbydes. Er de i din prisklasse? Er der brændvidder du har brug for? Findes der brugte linser?

5. Den nyeste model inden for dit budget

Med kamerateknologi, der bevæger sig så hurtigt, anbefaler jeg altid at investere i de nyeste kameraer. Hvis dit budget ikke kan strække sig til det absolut seneste, er der ofte gode tilbud at finde med en tidligere model, men prøv at undgå noget ældre end dette. Der er også mulighed for brugte ... men, advarsel emptor!

Vi skrev en guide til, hvordan du køber og sælger brugt kameraudstyr, som du kan finde nyttig. Husk også, at selvom du kan få kameraer under $300, anbefaler jeg at investere lidt mere end dette for at sikre, at det kan producere bedre billeder end din smartphone.

Bedste kamera i 2022

1. Nikon D3500

Nikon D3500 er vores mangeårige favorit. Det er på ingen måde det mest avancerede DSLR, du kan få, men dets enkelhed, dets kontroller og kvaliteten af ​​de billeder, det kan skabe, gør det til vores bedste anbefaling til alle, der lige er startet. Der er meget, D3500 ikke gør - den har en fast bagskærm, der ikke er berøringsfølsom, den har ikke hybrid autofokus på sensoren, og den optager ikke 4K-video. Men dens 24-megapixel-sensor leverer superskarpe billeder i superhøj kvalitet, Nikons seneste AF-P-tilbagetrækningsobjektiv er et miniaturevidunder og fokuserer meget hurtigt i live-visning, selv uden fasedetekteringsautofokus på sensoren. D3500 håndterer godt, den er nem at bruge, den er mere kraftfuld, end den ser ud, og den er den perfekte introduktion til fotografering med udskiftelige objektiver.

2. Olympus OM-D E-M10 Mark IV

Med en flip-over skærm til selfies og meget god in-body billedstabilisering er Olympus kamera ideel til at lære om fotografering og video og bærbar nok til daglig brug. Med 4K-video og attraktivt design er E-M10 Mark IV ideel som et begynderkamera, der kan stort set alt. Den har en mindre Micro Four Thirds-sensor end andre spejlløse kameraer eller spejlreflekskameraer, men fordelen er, at objektiverne er mindre og lettere. Dette er et fantastisk lille kamera, der er så meget kraftigere, end det ser ud, og som kan være med dig i lang tid fremover.

3. Fujifilm X-S10

Fujifilm X-S10 har ikke de eksterne eksponeringskontroller fra X-seriens kameraer på højere niveau, men det er det eneste, vi kan finde at klage over, og det er klart, at dette ikke er noget 'amatør' kamera. da dens byggekvalitet og håndtering skiller sig ud med det samme. Skiftet til en konventionel funktionsvælger kan måske skuffe Fujifilm-fans, men den fremragende finish, byggekvalitet og håndtering og inkluderingen af ​​IBIS (in-body stabilisation) giver dette kamera en meget bred appel, især i denne prissektor, til at producere måske bedste kombination af ydeevne, kvalitet og værdi på markedet for APS-C spejlløse kameraer lige nu. Det har endda en bagskærm, der kan vinkles, hvilket er en anden grund til, at vi vurderer dette nye kamera over vores tidligere favorit, X-T30. Dette er et godt valg for fotografer, der ønsker at opgradere fra et ældre DSLR eller spejlløst kamera.

4. Canon EOS 90D

Vi ved, at spejlløse kameraer er i højsædet, men vi har inkluderet Canon EOS 90D til alle de DSLR-fans, som vi ved stadig er derude – og til alle dem, der har skuffer fulde af Canon-objektiver! Canon EOS 90D er en forbløffende APS-C arbejdshest af et kamera, som kombinerer den højeste opløsning, der hidtil er set i en APS-C sensor på 32,5 MP, med en højhastigheds billedhastighed på 10 fps, og den håndterer også herlig ubeskåret 4K-video, uden den irriterende afgrøde, der tidligere har plaget Canon kameraer. Dens håndtering og ergonomi er en fornøjelse, der minder os om, hvorfor optagelse på et DSLR er en så behagelig taktil oplevelse, og det er tilgængeligt for en velkommen entusiastpris - for ikke at nævne det faktum, at du får en optisk søger, som mange mennesker stadig foretrækker til de elektroniske søgere på spejlløse kameraer. Rygterne om DSLR'ets død vil være stærkt overdrevet, hvis Canon bliver ved med at producere så gode modeller som dette.

5. Sony ZV-1

Normalt anbefaler vi kameraer med udskiftelige objektiver til enhver form for seriøs fotografering eller filmproduktion, men vi gør en undtagelse med Sony kamera. Den har et fast 3x zoomobjektiv og en 1-tommers sensor, der er mindre end dens Micro Four Thirds- og APS-C-rivaler, men den kompenserer for det med en superkompakt krop, der er lille nok til at glide ned i en jakke eller endda en bukselomme , og en krop, kontroller, lydsystem og bagside, der er optimeret glimrende til vlogging. Den uldne hat, du ser på billederne, er en lyddæmper til at dæmpe vindstøj, mens du filmer, og den følger med kameraet, og autofokusen på dette digital kamera er bragende hurtig – og klarer sig glimrende, når du holder objekter op for at vise kameraet.

6. DJI-lomme 2

Vi er gået rigtigt til venstre med dette forslag, men DJI Pocket 2 kunne være et fantastisk rejse-/vlogging-kamera. Det ville ikke være det første valg til stillbilleder, men dets 16 MP stillbilleder (det kan gå op til 64 MP) vil sandsynligvis være bedre end en smartphones, og det kan også optage programmerbare panoramaer med flere rækker, der er syet i kameraet. Der er endda en valgfri vidvinkel-tilføjelse til spektakulært interiør og arkitektur. Dens stjernedrejning er dog dens videokamera med en indbygget kardan, der giver en glathed, som større kameraer kun kan drømme om. Den kommer med en smart controller til powered pan- og vippebevægelser og har en trio af 'følge'-tilstande, ligesom en ordentlig gimbal. Forskellen er, at denne vil passe i en skjortelomme. Den indbyggede berøringsskærm er meget lille, men du kan tilslutte Pocket 2 til din smartphone og styre den på en større skærm via DJI-appen.

Du kan læse på LuminaBlog om netbutikker, hvor du kan købe digitalkamera, polaroid kameraer, kameraovervågning, drone med kamera, gopro kamera, arlo kamera, kamera til børn, analog kamera, dørklokke med kamera, babyalaram med kamera, engangskamera, instax kamera, kamera stativer og kamera til bil.

Mere Netbutikker