Sådan vælger du en gaming skærm

  • Date posted3 weeks ago
  • AfAf Virginia

En gaming skærm er vigtig, fordi den giver dig mulighed for at spille spil med en højere opløsning og billedhastighed. Hvis du har én IPS, får du fremragende sortniveauer og farver for en samlet bedre visuel og spiloplevelse.

Det kan selvfølgelig være fristende at holde fast i din gamle skærm eller dit TV, især hvis det stadig ser godt ud. Vi vil forklare, hvorfor en højkvalitets gamingmonitor er en værdifuld investering, der kan transformere din spiloplevelse, og hvorfor det er værd at opgradere.

Er en gaming skærm det værd?

Først og fremmest, hvad gør en gaming skærm så speciel? Svaret ligger allerede i navnet: Det er designet specielt til spil. At se en film eller et show (TV) er en meget anderledes oplevelse end at spille et spil, og derfor er et TV bygget med meget andre forventninger end en gaming skærm.

Forskellen på en gaming skærm og en almindelig monitor er, at gaming skærme har visse fordele og funktioner, der er designet til at skubbe spil så langt som muligt for at give gameren den bedst mulige spiloplevelse.

Gaming-skærme tilbyder visse fordele og funktioner, der hovedsageligt er rettet mod at skubbe spil så langt som muligt for at give spilleren den bedst mulige spiloplevelse.

Her er et par ting du skal kigge efter i en gaming skærm

Billedhastighed: Dette er bedre kendt som opdateringshastighed, eller hvor mange billeder der vises i sekundet, mens du spiller. En skærm med en høj opdateringshastighed giver dig mulighed for at spille spil med en højere billedhastighed.

Løsning: Sådan ser din skærm ud og måler antallet af pixels på skærmen. En skærm med høj opløsning viser flere pixels og understøtter derfor spil, der kører med højere opløsninger.

Skærm: Et aspekt, som mange ikke overvejer, er den type skærm, skærmen er lavet af. LCD er meget populært, men selv lignende skærme kan have forskelle, såsom de anvendte materialer.

Hvis du tager disse faktorer i betragtning, når du køber en gaming-skærm, vil du bemærke en stor forskel på, hvordan dine spil vises og spilles.

Hvad er en IPS på en gaming skærm?

IPS er en type skærm, der ligner LED, men som har sine egne fordele, der gør den til et godt valg til gaming-skærme.

Nogle af fordelene ved IPS er farvenøjagtighed og konsistens. Du vil se farver præcis, som de skal vises, uden behov for ekstern behandling. Det betyder, at du får et levende billede, der viser dig, hvad du skal se i spillet.

En IPS-skærm kan være dyr, men du vil opdage, at prisen er det værd i det lange løb. En IPS-skærm er ikke så udsat for problemer som indbrænding, hvilket kan være et problem med en tv-skærm.

Hvorfor opdateringshastighed er vigtigt på en gaming skærm

Hvis du spiller spil som skydespil eller konkurrerende multiplayer-spil, bør du helt sikkert kigge efter en høj opdateringshastighed.

Med en høj opdateringshastighed kan du spille spil i industristandarder som 60 FPS, og hvis din computer er kraftig nok, kan du endda øge den til 120 FPS.

Efterhånden som spil bliver bedre og bedre, bør du sikre dine indsatser for fremtiden med en skærm, der kan vise højere opdateringshastigheder. Standarden plejede at være 30 FPS, men i dag er dette tal steget og vil fortsætte med at gøre det i fremtiden.

Hold din opløsning så høj som muligt på din gaming skærm

Hvis du vil have dine spil til at se godt ud, bør du anskaffe dig en skærm, der understøtter høj opløsning. I øjeblikket understøtter de fleste spil høje opløsninger såsom:

- 1080p

- 1440p

- 4K

Når du vælger en ny skærm, bør du gå så høj opløsning som muligt, så du kan spille spil i højeste kvalitet. I dag kan næsten alle spil skrue op for opløsningen til en meget højere værdi end før.

En skærm med høj opløsning er bedre til spil end et tv med høj opløsning, fordi opdateringshastigheden ikke påvirkes for at opnå en højere opløsning. Med et tv skal du gøre indrømmelser, som du ikke ville gøre med en skærm.

Hvad er en god skærm for dig? Det afhænger af, hvad du spiller og hvordan. Hver skærm på markedet har styrker, der er mere værdifulde for nogle end andre, såsom højere opdateringshastigheder eller højere opløsninger.

Nogle af de mærker, du bør overveje, er Acer, Alienware og LG. Det er alle gode virksomheder, der har mange års erfaring på skærmmarkedet;

Acer Nitro XV272U. Dette er en 27-tommer skærm med en opløsning på 1440p og en opdateringshastighed på 144hz. Det tilbyder tilpassede visuelle tilstande og profiler.

LG Ultra Gear er en 27-tommer skærm med IPS-skærm i høj opløsning. Den har en opløsning på 1440p og en opdateringshastighed på 144hz og er HDR10-kompatibel.

Alienware 25 er en 24,5-tommer skærm med op til 1080p opløsning og en opdateringshastighed på 240hz. Den har også et unikt ventilationsdesign, der giver bedre luftgennemstrømning og køling.

Det vigtigste er dog, hvad du skal betale en opmærksomhed på. Vil du spille så glat som muligt? Vælg en bedre opdateringshastighed. Vil du spille spil, der ser så godt ud som muligt? Vælg en høj opløsning.

Hvorfor gaming skærme er det rigtige valg

Hvis du investerer i en gaming skærm, vil du sandsynligvis få en meget bedre oplevelse, end hvis du havde valgt et almindeligt tv. Disse skærme er essentielle, fordi de sætter spiloplevelsen først. Så hvorfor skulle du spare på den enhed, du ser mest? Hvis du vil tage dit spil til næste niveau, skal du starte med en skærm af høj kvalitet. Der er mange netbutikker der sælger forskelligt udstyr, herunder gaming pc’er og gaming borde, så du kan fuldeende dit sæt. Husk også at læse mere på LuminaBlog.dk.

Mere Netbutikker