Hvilken slags gaming headset har jeg brug for?

  • Date posted3 weeks ago
  • AfAf Virginia

Disse headsets tilbyder en enkel alt-i-én-løsning til dine lydbehov i spillet. De har normalt en mikrofon, god lyd og lange kabler, der passer til næsten ethvert spilopsætning. Som med enhver form for teknologi er der en del produkter på markedet til gaming headsets, hvoraf mange ikke er særlig gode.

Her er hvad du skal kigge efter, når du køber et gaming headset.

Et behageligt gaming headset er et godt headset

Passformen af ​​over-ear hovedtelefonerne på dit hoved er en af ​​de vigtigste ting at overveje, især med gaming headset. Når du spiller i lange perioder, kan en dårlig pasform være fysisk smertefuld - hvilket betyder, at du ikke rigtig kan koncentrere dig fuldt ud om fragging.

Det ser måske fint ud i starten, men med tiden kan der opbygges varme, sved og friktion. Efter en time eller deromkring kan selv mindre ubehag føles ret forfærdeligt. Lidt ekstra vægt det forkerte sted kan give dig ondt i nakken. Et lille tryk på båndet kan blive til ømme ører eller hovedpine.

Isolation er vigtig i et gaming headset

Kvaliteten af ​​en hovedtelefons segl har stor indflydelse på lydkvaliteten. Dårlig isolation kan i høj grad ændre det, du hører, og det er især vigtigt for hovedtelefoner og spil, der bruger meget lav retningsbestemmelse.

Størrelsen og materialet på en hovedtelefonpude kan have meget at gøre med kvaliteten af ​​forseglingen. Hvis skummet fra hovedtelefonpuden ikke skaber en effektiv forsegling med det samme, skal den måske bare have tid til at tilpasse sig formen på dit hoved. Hvis selve puden ikke er stor nok til at passe rundt om dit øre, kan du med fordel kigge efter enten en større hovedtelefon eller udskiftningspuder med en større omkreds.

Hvis du bruger briller, bør du bestemt overveje velourpuder til dit headset, eller i hvert fald gaming headsets med brillekanaler i ørepuderne. Uden dem vil du næsten helt sikkert gå glip af en masse bas. Bare tag et kig på dette diagram for at sammenligne frekvensresponsen:

De er ekstremt sjældne, men nogle gaming-headset har støjreduktion, der kan filtrere baggrundsstøj fra og gøre dit lydoutput klarere. Selvom du spiller derhjemme, hvor det er relativt stille, kan dette være nyttigt. Trafik uden for vinduet eller irriterende værelseskammerater eller familiemedlemmer vil ikke genere dig for meget.

At høre alle fodtrin og skud fra forskellige retninger kan redde dit liv, når du vandrer gennem Fatal Fields i Fortnite. Det ville være en skam at savne en af ​​dem. Tjek også lumindablog.dk ud for flere gode tips.

Gaming headsettes byg kvalitet

De fleste gaming headsets er lavet af plastik – ofte billigt plastik. Det er vigtigt, at du finder et headset, der føles robust. Hvis du kan finde et headset med en metal- eller trådramme, er det ideelt. Hvis du skal vælge plastik, bør du finde et headset, der giver tilstrækkelig bevægelsesfrihed til at passe til dit hoveds form.

Med noget lavet af billigt eller spinkelt plastik kan kun lidt spændinger eller tryk på headsettet stige. Plast kan knirke meget højt, hvis det trykkes en lille smule.

Nogle headsets, som Beyerdynamics Custom Game, er lavet af et metalskelet, så headsettet kan tage et slag og stadig tikke. Husk det bestemt, hvis headsettet skal bruges af en... passioneret gamer skal bruge det.

Mikrofonovervejelser på gaming headset

Mikrofonen på et gaming headset bliver ofte overset, men det er vigtigt at have et par ting for øje, når du handler.

For det første skal du ikke blive for hængt op i at finde en gaming headsetmikrofon i optagekvalitet - de findes ikke. Gaming-headset-mikrofoner har ofte problemer i basenden af ​​frekvensspektret, hvilket kan få folk med særligt dybe stemmer til at lyde lidt som om de taler gennem en dåse. Desuden får disse mikrofoner ofte ikke nok strøm fra deres respektive porte, uanset om det er en 3,5 mm eller en USB-port, hvilket betyder, at du måske lyder lidt stille. Hvis du taler via Discord eller en konsolstemmechat, er dette ret nemt at rette i indstillingerne.

Hvis du kan forestille dig at bruge dette headset på farten som et almindeligt par hovedtelefoner, så kig efter et headset med en aftagelig mikrofon. Hvis du spiller derhjemme, er det mindre vigtigt, men det er stadig vigtigt, at mikrofonen er tilstrækkeligt bevægelig - selv en justering på en tomme eller to kan gøre en stor forskel i opkaldskvaliteten. LuminaBlog.dk kan også flere informationer vedrørende dette.

Surround sound på gaming headset

Ikke at forveksle med 3D-lyd, men surround-lyd er et relativt almindeligt træk i gaming headset og kan være ret vigtigt afhængigt af, hvilken spilstil du spiller. Headsets med surround sound giver et 360-graders lydbillede med flere højttalere til hvert øre. De sikrer, at hvis der kommer noget bag dig til højre, vil du også høre det fra den retning. For de fleste former for underholdning er dette en luksusfunktion. Inden for gaming kan det være en reel konkurrencefordel. Hvis du er en af ​​de millioner af Fortnite-spillere, er det et must-have.

Surroundlyd kommer i en række forskellige standarder. Der er Dolby Atmos til hovedtelefoner, DTS:X 2, Windows Sonic og en lang række andre udviklet af hovedtelefonproducenterne selv. I disse dage har næsten alle spilplatforme sin egen form for rumlig lyd indbygget - både Windows- og Xbox-konsoller bruger Windows Sonic, og PlayStation 5 har sin Tempest 3D-lydmotor. Disse indbyggede standarder fungerer med ethvert headset, uanset om det er tilsluttet via USB eller 3,5 mm. Det betyder, at det er mindre vigtigt for dit nye headset at have sin egen løsning.

Ethvert gaming headset vil også understøtte stereolyd, og medmindre du føler dig tvunget til at opsætte rumlig lyd, vil du sandsynligvis ikke have nogen problemer. Spillere af MOBA-spil som League of Legends og DOTA 2, karakteractionspil eller stort set ethvert singleplayer-spil vil ikke have problemer med et stereoheadset. Du skal bare vide, at du har muligheder, selvom det headset, du køber, ikke understøtter DTS eller Dolby Atmos.

Hvordan ser et gaming headset ud?

Jeg kalder dette "vil mine værelseskammerater grine af mig"-faktoren. Mange gaming headsets ligner almindelige hovedtelefoner med en mikrofon på. Mange andre ligner mere et rumvæsen, der er forankret til dit hoved. Nogle af disse ting kommer i vilde farver, med mærkelige kantede designs, farverige lysdioder og navne, der hører mere til noget, der affyrer laser end dækker ører.

Dette er især vigtigt, hvis du planlægger at bære dit headset offentligt. En aftagelig mikrofon vil ikke gøre dig noget godt, hvis det ser ud som om du har en lille Tron let cykel på hovedet. Netbutikker har store udvalg af andre produkter, herunder gaming skærme og gaming mus så du kan få det komplette sæt.


Mere Netbutikker