Hvad er et polaroid kamera og bruges de stadig i dag?

  • Date posted3 weeks ago
  • AfAf Frida

Det kan være svært at tro på, men der var en tid længe før smartphones, selv før digitalkamerafasen (du ved, den periode i begyndelsen til midten af ​​2000'erne, hvor piger fordoblede at gå ud-udstyret: et digitalkamera i den ene hånd og deres kobling i den anden), hvor folk faktisk skulle vente på at se et billede efter at have taget det.

Det kan være svært at tro på, men der var en tid længe før smartphones, selv før digitalkamerafasen (du ved, den periode i begyndelsen til midten af ​​2000'erne, hvor piger fordoblede at gå ud-udstyret: et digitalkamera i den ene hånd og deres kobling i den anden), hvor folk faktisk skulle vente på at se et billede efter at have taget det.

Nogle gange måtte de endda vente op til (trommespil tak) hele 60 sekunder … hvis du kan tro det?

Det var polaroid kameraets æra, et moderne vidunder under dets begyndelse i slutningen af ​​1940'erne, og dets opståen til berømmelse i de efterfølgende årtier. Og i modsætning til hvad mange tror, ​​fik det ikke til at se hurtigere ud at ryste printet. Åh, og blæser på det? Nix. Det gjorde blot billedet værre takket være dit skadelige spyt blandet med den udviklende kemiske eksponering.

Så hvis det originale Polaroid kamera (alias Model 95) prydede fotoentusiastmasserne i 1947, eksisterer Polaroid kameraer så stadig? Det var trods alt over 70 år siden.

Simpelt svar? Ja.

Langt svar? Ja, det gør de, og de vinder faktisk popularitet igen.

Øjeblikkelig fotografering

Du kan se, polaroid kameraet, opfundet af Edwin Herbert Land, steg til popularitet så hurtigt, fordi det var nemt at bruge og gav øjeblikkelige prints - ingen udvikling af mørkerum nødvendig. Og selvom det havde mange gentagelser i løbet af de næste årtier, ændrede kernetemaet "øjeblikkelig fotografering" sig aldrig (selvom det blev endnu hurtigere, efterhånden som teknologien blev forbedret).

Men i midten til slutningen af ​​1990'erne begyndte Polaroid kameraet at se et fald i salget. Først langsomt og derefter hurtigere. Kunder valgte mere overkommelige engangskameraer, og lukker-entusiaster, der havde pengene til at bruge, begyndte at komme i gang med digital fotografering. I midten af ​​2000'erne begyndte smartphones at komme udstyret med kameraer lige ud af æsken. Kameraer med en mere kraftfuld og mere øjeblikkelig proces, end Polaroid printer nogensinde kunne levere. Bare peg, skyd og del via sociale medier – som en slags kameramagi.

Så eksisterer polaroid kameraer stadig, og hvorfor gør de et comeback? (Jeg fortalte dig, at det var et langt svar).

Fordi nostalgi er en potent følelse, og sætningen "Alt gammelt er nyt igen" rummer en betragtelig mængde sandhed. Ligesom hipstere og audiofile hjalp med at bringe vinylplader og kassettebånd tilbage til fremtrædende plads, hjælper nutidens unge med at bringe Polaroids tilbage til en nuance af sin tidligere storhed. Generation Z er fyldt med digital dette og online det. Ideen om at have noget håndgribeligt – fysisk at røre ved – trækker dem ind, fordi det er anderledes. Det er rigtigt. Der er også det faktum, at børn, der voksede op med at se deres forældre tage feriebilleder på Polaroids, forsøger at genfange det autentiske lyn i en flaske til sig selv og deres børn. Uanset årsagen er det sikkert at sige, at A) Polaroid kameraer stadig eksisterer, og B) Det er stadig utroligt sjovt at ryste det billede, du lige har taget, selvom det ikke gør noget for at fremskynde den i forvejen super hurtige udviklingsproces. Men hvis det får dig til at føle dig bedre, så snap og ryst, indtil du er tilfreds.

Filmstørrelse

Når du skal beslutte dig for, hvilket kamera der skal tages, er den vigtigste beslutning, du sandsynligvis vil tage, hvilken størrelse film du vil bruge. Vil du have noget billigt at tage med til fest? Vil du have film, der er det traditionelle firkantede billede, du husker, og som har den vintage følelse? Eller vil du have noget lidt større og bredere? Valget er personligt, så vælg det kamera, der har den filmstørrelse, du ønsker.

Er Polaroid eller Fujifilm bedre?

Med Polaroid og Fujifilm som de etablerede topspillere på markedet for instant kamera, er det almindeligt at spekulere på, hvilket firma der tilbyder de bedste kameraer med hensyn til billedkvalitet, ydeevne og produktmuligheder. Mens navnet Polaroid er synonymt med et øjeblikkeligt billede, fordi de hjalp med at lancere industrien, er det vigtigt at huske, at det nuværende Polaroid-firma ikke er den originale producent fra årtier siden.

Polaroid kameraer har en tendens til at komme ind til en højere pris end Fujifilm instant-kameraer. De ligner og føles også lidt mindre som legetøjskameraer end deres Fujifilm-kolleger. Når det er sagt, er billedkvaliteten relativt sammenlignelig fra den ene virksomhed til den anden.

Hvis du leder efter et sjovt, holdbart legetøjskamera med øjeblikkelig udskrivning, er Fujifilm et godt valg. For fotografer, der foretrækker mere et retro-look med det klassiske navn, et tilbagevendende look og masser af filmmuligheder at vælge imellem, er Polaroid et godt valg.

Er instant-kameraer det værd?

Instant-kameraer har været populære i årtier af en grund. Der er en vis glæde ved at blive belønnet med et fysisk print lige efter du har taget billedet. Da Polaroid først kom ud, var den øjeblikkelige adgang revolutionerende. Nu med den udbredte digital fotografering kan vi opnå en lignende øjeblikkelig tilfredsstillelse fra andre kilder. Øjeblikkelige kameraudskrifter vil aldrig holde til den samme kvalitet som professionelt printede polaroid billeder taget med et mere robust kamera. Men hvis du leder efter et sjovt spin på fotografering med et hurtigt, nemt og håndgribeligt resultat, er instant-kameraer bestemt entréprisen værd.

Du kan læse på LuminaBlog om netbutikker, hvor du kan købe digitalkamera, polaroid kameraer, engangskamera, Sony kameraer, Canon kameraer, Instax Mini 11, Instax Mini Film

Mere Netbutikker