Sådan finder du bæredygtigt tøj

  • Date posted3 weeks ago
  • AfAf Virginia

Det kræver tid, forskning, netværk – og selvfølgelig fokus på, hvad der er vigtigst for dig i forhold til, hvordan du definerer etisk fremstilling. Typisk er prioriteter kategoriseret i de tre P'er: Hvordan produktion påvirker mennesker, planeten og - hvis du er en modevirksomhed - profit.

For at finde etiske tøjproducenter bør du undersøge virksomhedens etik, både på deres hjemmeside og gennem kundeanmeldelser, tjekke, om de er opført som et etisk firma (på steder som Shop Ethical! og The Honest Consumer), og dobbelttjekke certificeringsetiketter, de leverer.

I denne artikel giver vi dig en komplet guide til at finde etiske tøjproducenter – enten som forbruger eller iværksætter – for at hjælpe dig med at yde et mere slagkraftigt bidrag til den etiske og bæredygtige modeindustri. Men lad os først minde os selv om, hvorfor det er så vigtigt at støtte etisk fremstilling, især i modeindustrien.

Hvorfor du bør bekymre dig om etisk fremstilling

Modeindustrien er en af ​​de mindst bæredygtige industrier i drift i dag. Meget af det producerede bliver ofte forbrugt og lavet til lossepladsaffald ret hurtigt derefter, uanset om det skyldes dårlig kvalitet, et trendskifte, eller hvad har du. Desuden kan mange fremstillingsprocesser og materialer være ret skadelige for miljøet.

Ud over dette er det tydeligt kommet til vores opmærksomhed i disse dage, at meget af det, der fremstilles i masseproduktion af flere store virksomheder, er resultatet af forskellige former for arbejdsudnyttelse og/eller anden utrolig uetisk forretningspraksis. Ved at købe fra disse producenter og leverandører støtter du udnyttelsen, dårlig kompensation eller på anden måde demoraliserende og nedværdigende praksis mod dine medmennesker i hele verden.

Bestem, hvad du holder mest af

Mange faktorer spiller ind i etisk fremstilling. Det kan ikke være let at afkrydse hver eneste boks, du gerne vil have – eller endda for en producent, der har gjort det med succes. Tag dig tid til at overveje, hvad der bekymrer dig mest, og fokuser på færre udvalgte aspekter.

Forretningsetik: Mennesker og arbejdsforhold

En stor spiller inden for etisk fremstilling er menneske- og arbejdstagerrettigheder. Det omfatter fair handel og lønkompensation, sunde arbejdsmiljøer og tvangs- eller børnearbejde.

Bæredygtighed: Miljøvenlig og miljøbevidst drift

Miljøet kan blive påvirket på flere måder af tøjproducenter overalt i processen. En vigtig ting at kigge efter er en producent, der bruger bæredygtige materialer og ikke-giftige farvestoffer/kemikalier. Hvor energieffektiv processen er, og hvor meget affald der produceres, er også vigtige faktorer at overveje.

Du kan også overveje grusomhedsfrit og vegansk tøj. Dette er en side af etisk fremstilling, der let glemmes, da nogle mener, at imiterede materialer ville være normen. Men animalske produkter som pels og læder – der stadig bruges meget fremtrædende i modeverdenen – er ikke altid fremskaffet etisk. Husk dette, når du køber tøj med sådanne materialer.

Ved, hvad du ønsker, og hvad du har brug for

En ting er at finde en etisk tøjproducent, du kan lide, og en anden ting er at kunne lide det tøj, de laver. Hvis du ikke kan lide, hvordan tøjet føles eller nyder dets stil, kommer du ikke til at bære det, og at købe det ville være spild af tøj og penge.

Som en del af dit etiske og bæredygtige ansvar bør du sigte efter kun at købe det tøj, du har brug for, og kun når du har brug for det. Forbrugernes overforbrug af ikke-essentielle varer har i høj grad bidraget til den uholdbare og uetiske praksis, der anvendes i dag.

Et af de bedste bæredygtighedsmantraer, du kan omfavne som forbruger, er "Køb færre ting og brug ting mere." Generelt vil det være mere bæredygtigt at omfavne et produkt af højere kvalitet, der holder længere, end at købe en dårligere kvalitet, der hurtigere bliver til affald.

Forskningsvirksomheds etik og kundeanmeldelser

Når du ved, hvad du leder efter hos en etisk producent, vil det være meget nemmere at finde en, der passer til dig. Der er gode ressourcer tilgængelige (vi inkluderede selvfølgelig!), der tilbyder information om etiske og miljøvenlige tøjmærker, såsom Shop Ethical! og The Honest Consumer, som kan få dig i gang og hjælpe med at tage noget af forskningsbyrden fra dine hænder.

Du kan også læse om virksomhedens driftspolitikker; søge efter certificeringsetiketter og akkrediteringer; og glem ikke at overveje, hvad andre kunder, etiske anmeldere eller personer, du kender, kan have sagt om virksomheden. Sådanne anmeldelser kan give et godt indblik i produktkvalitet, funktionalitet osv., eller endda afsløre, hvor ægte en virksomhed er (eller ikke er) ved at promovere dens etiske praksis.

Der er vigtigere ting

Vi forstår, at mange virksomheder vil have, at disse etiketter let skal angive for forbrugerne, at de er bæredygtige – dette kan være vigtigt og nyttigt for dig og dit produkt. Men selv som forbrugere skal vi huske at overveje balancen.

Hvis du vil diskutere, hvad der er mere etisk, kan en virksomhed med penge til at betale gebyrer og investere i akkreditering altid bruge sådanne udgifter til at øge arbejdernes løn i stedet for at give sig selv et dokumenteret skulderklap. Hvad er vigtigere for dig? Er dette et spørgsmål om rimelig kompensation? På hvilke måder drager virksomheden fordel af at have certificering? Det er den slags spørgsmål, du skal stille dig selv, når du overvejer etik.

Misforstå os ikke – certificering og salgsfremmende mærkning er en god ting … det er bare ikke det eneste. Og antag, at du vil fungere som en bæredygtig virksomhed. I så fald kan certificering hjælpe dig med at få succes med at promovere dig selv, men det er vigtigere at arbejde med regulatorer og partnere på jordoverfladen.

Et godt eksempel på dette, selvom det ikke er en tøjproducent, er The Body Shop, som har haft succes i årtier med deres Community Fair Trade-praksis. De etablerer deres direkte relationer med leverandører over hele verden. Kun nogle af deres produkter bærer et FairTrade-mærke – selvom stort set alle produkter, de sælger, er bæredygtigt fremskaffede og etisk produceret.

LuminaBlog.dk kan du finde anmeldelser tøj, træningstøj, de bedste tøjdampere, entremøbler som du kan købe hos forskellige netbutikker. Der er også forskellige træningstøj kvinder, træningstøj mænd, babytøj, bæredygtighed, bæredygtigt tøj, økologisk tøj, populære tøjmærker, træningstøj, træningssæt, sportstøj, jogginsæt, løbetøj, gymnastiktøj osv.

Mere Netbutikker