3 firmaer

Kost & Sundhed

...
    Firmaer

    Kost & Sundhed

    Vægttabs- og slankekureindustrien består af virksomheder, der udvikler kostplaner og kosttilskudsproducenter. Fedmeeksperter og læger spiller også en vigtig rolle i kostindustrien. Vægttabsbranchen blomstrer på verdensplan, fordi fedme er forbundet med sundhedsproblemer, for ikke at nævne den skam og psykologiske stress, som overvægtige mennesker står over for. DIY-diæter har stormet centrum, når det kommer til vægtovervågning. Fra spisevaner til fysisk kondition er der mere information om diæter tilgængelig i dag end tidligere. Selv online supportfællesskaber tilbyder personlig livsstilsassistance, og fordelen ved onlineanonymitet gør dem mere autentiske. Fedmekirurgi er også steget i det sidste årti, og det er en vægttabsteknik, der er stressfri for sine købere. En måltidserstatning forbliver populær blandt diætister, ifølge detailhandlere og diætfirmaer, mens receptpligtig medicin har været stagnerende på markedet i årevis. Producenter af diæt- og læskedrikke med kunstige sødestoffer har set et fald i salget, da forbrugerne undlader at spise disse produkter rent.

    Kostindustrien er blevet oversvømmet med en række misinformationer, især falske påstande om fordelene og resultaterne af vægttab og en sund livsstil. Disse påstande har fået Federal Trade Commission til at tage skridt mod vildledende falske påstande. Selvom der bliver truffet kriminelle handlinger mod virksomheder, der fremsætter svigagtige påstande om vægttab, er forbrugere af diætprogrammer nødt til at læse anmeldelser online for at bortfiltrere useriøse virksomheder, der hævder at tilbyde effektive diætprogrammer.

    I ernæringsvidenskab er kost summen af mad indtaget af en person. Ordet diæt indebærer ofte brugen af et bestemt fødeindtag af sundhedsmæssige eller vægttabsmæssige årsager (selvom de to udtryk ofte er forbundet). Selvom mennesker er altædende, er der præferencer eller tabuer for visse fødevarer i enhver kultur og i enhver person. Dette kan skyldes personlige præferencer eller etiske årsager. Individuelle spisevaner kan være mere eller mindre sunde. En komplet kost kræver indtagelse og optagelse af vitaminer, mineraler, essentielle aminosyrer fra proteiner og essentielle fedtsyrer fra fed mad, samt madenergi i form af kulhydrater, proteiner og fedtstoffer. Kostvaner og valg spiller en vigtig rolle for livskvalitet, sundhed og levetid.